Жабата

Си бил некој студент на електро и се шетал и една жаба му вика

Баци ме ќе станам принцеза. Овој ја земал ја турил у џеб и си продужил

После некое време жабата замара и овој ја вади од џеб и и вика:

Абе слушај, ја учам на електро, немам време за шенска. А тебе те носам дома дами прави некој моабет.