Малиот Трпе

Го прашуваат малиот Трпе што сака за роденден
- Сакам, сакам, слон!
Де бре Трпе, слон, со што ќе го храниш?
- Да бе, вие мене ќе ме лажете во зоолошка пишуваше
"не ги хранете животните"!