Трпе!!!

Трпе страсно води љубов со жена му. После некое време и вели:
- Срце, ај ако сакаш подрашири ги уште малку нозете.
После некое време пак.
- Срце, ај ако сакаш подрашири ги уште малку нозете.
Добро бе ти, што сакаш, и јајцата да ми ги ставиш?
- Не бре, сакам да ги извадам!