Трпе

Трпе имал рак на тестисите и морал да оди на операција. По завржувањето на операцијата се разбудил видел дека му се приврзани и се прашувал дали е се во ред. Тогаш влегла медицинската сестра целата насмеана му рекла:
- Ви ги зачувавме тестисите затоа што изразивте желба да се обидеме.
Трпе целиот среќен почнал да се заблагодарува кога сестрата му рекла:
- И тоа не е се, ги оставивме под вашата перница,за да ви држат среќа.