Петар и Коле

Двајца другари: Петар и Коле ( Коле секоја година оди на полагање) седеле на час по математика.Доаѓа професорката и му вели на Коле:"Коле зошто ти не пишуваш?"Коле одговара:"Немам пенкало професорке!"Професорката смирено: "Еве јас ќе ти дадам"Петар: "Брее Коле, како те гледа како мало дете"Коле: "E како не, ме гледа како 50 евра!"