Tрпе се сели

Трпе решил да купи стан во Скопје, бендисал еден и прашува:
- Добро станчево е супер, а дали е тивка населбава?
- Како не, за една недела имавме 7 грабежи, 3 силувања и едно убиство, и никој ништо не слушнал!