Исповедање

Доаѓа некој човек в црква и му вели на попот:
- Попе сакам да се исповедам...пред неколку дена ебев мачка.
- Ауууу - вели попот - ќе кажеш дома, оче наш. А како го стори тоа?
-Е па попе, зедов една чизма и ја напикав мачката внатре...
-Чекај синко. - го прекинува попот.
- Аркадиееее, дојди да чуеш како се снашол човекот, а не како нас, целите да сме со гребаници...