Далтонист

Застанал полицаец човек кој поминал на црвено:
- Па добро бе човек не ли гледаш дека поминуваш на црвено?
- Извинете, ама јас сум далтонист.
- Па што ако си странец, има да почитуваш сообраќајни знаци.