Глобализација

Прашање: Koј е најточен пример за глобализација?
Одговор: Смртта на принцезата Дијана.
Прашање: Зошто?
Одговор: Англиска принцеза со љубовник од Египет, прави судар во француски тунел, возејќи се во германски автомобил, кој го управувал белгиски возач,поднапиен со шкотско виски, следен од италијански папараци, на јапонски мотори. Ова е напишано од Македонец кој ја употребува технологијата на Бил Гејтс, а вие најверојатно го читате на компјутерсо тајвански процесор и корејски монитор.
Е тоа е глобализација!

Од studenti.com.mk