Возот

Трпе гледа нова машина на железничка на која пишува "Ставете пари и машината ќе ви каже кој сте и што правите." Трпе става паричка и машината вика "Ти си Трпе и чекаш воз за Битола." Трпе изненаден оди до веце, се шминка и повторно убацува паричка. "Ти си Трпе и додека овде се фулираш ти избега возот за Битола"