Бунарот

Свештеникот се договорил со жените кога сакаат да се исповедаат за своите активности вон бракот да му кажат тека се лизнале кај бунарот. После некое време дошол нов свештеник кој не бил запознаен со тој код. Загрижен за тоа колку многу жени паѓале кај бунарот, од страв некоја жена да не се повреди одтишол кај градоначалникот да му каже за проблемот. Градоначалникот запознаен со кодот му рекол да не се секира многу многу. Свештеникот на тоа му одговорил дека треба да биде загрижен, неговата жена дека 5 пати се лизнала.