Птичји грип

Еден лебед влегол во кокошарник и почнал со ред да ги ебе кокошките. Дошол љубоморниот петел и сакал да се тепа со љубовџијата:
- Зошто бе ми ги ебеш моите кокошки?
А овој мртов ладен, му вика:
- Ајде бе, ќути, не јади бурек таму, немој да легнам долу да се направам мртов, па да ве исколат додека си рекол „птичји грип“