Дете

Дошол Мујо во породилиште, па прашува:
- Што добив?
- Син - му вели медицинската сестра.
А тој:
- Знаев, кога јас ќе го прочистам мојот оџак... неможам да промашам, мора да биде машко.
- Да, ама вие не го чистите редовно оџакот, детето е црнче