Мујо

Се срушил авион во џунгла, преживеале николкумина меѓу кои: Американец - ФБИ агент, Французин, Русин и Мујо.
Американецот, навежбан агент, веднаш почнал да дава наредби и да организира.
"You will provide woods, you will find water, and you (Мујо) will provide supplies..."
Сите се вратиле, нашле дрва за оган, вода... само Мујо го нема.
"We have to find him" рекол Американецот и тргнале да го бараат по џунглата.
Во еден момент, забележале дека еден жбун се мрда. Се приближиле полека кога одеднаш искочил Мујо:
- Суплаајс!!!