Мујо и Хасо

Си биле Мујо и Хасо и заминале некаде на излет. Арно ама Мујо си зел ќебе, а Хасо само својот велосипед. Вечерта кога си легнале Мујо се покрил со ќебето ,а Хасо со велосипедот, стануваат двајцата сабајлето и Мујо го прашува Хасо:
- Како помина ноќеска?
И овој му вика:
- Абе се беше во ред, добро беше спиењето ама се скина една жица од тркалото и ме искина ПРОМАЈА....