Трпе и Трпана

Се враќа Трпана од пазар и го начекува Трпе како работи нешто со чекан и клинци.
- Трпе што правиш?
- Еве ти спремам една столица за празников.
- Леле Трпе срцка си, а кога ќе биде готова?
- Еве уште утикач да ставам!