Фацата

Во војска имаат тренинг за ставање на гас маски. И старешината вика
- Маските на лице! - и сите ги ставаат маските.
- Тргнете ги маските - и сите ги тргаат.

Му се приближува на еден војник и му вика, абе јас кажав да ја извадиш маската!
- Ја извадив друже!
- Пу да ти ебам фацата