Златна рипка

Биле Џемо и Трпе на риболов, и фатиле златна рипка:
- Пуштете ме ве молам, ќе ви исполнам на двајцата по една желба.
- Џемо: Е па, добро тогаш, ај на земјава само жени да има.
- Трпе: Алал да ти Џемо, ај ти сега педер да станеш!