Трпе мортус пијан

Трпе мортус пијан оди на лекар.
- А бе докторе, градиве ме болат.
- Да не си паднал случајно?
- Не бе докторе...
- Да не си спиел гол, па да те фати промаја?
- Не бе докторе...
- А бе ти, пијан да не си?
- Малку бе докторе...
- Е па од шанкот те болат градите!