Трпе, мераци...

Отишол Трпе на гинеколог.
- Еве ви ја жената докторе, ако може да и ја проширите малку.
Докторов со задоволство го прифатил тоа, отишол во другата соба и завршил работа.
Ја пробува сега Трпе жената и вика:
- Докторе ај уште малку прошири и ја.
Овој пак ја однел во другата соба.
Трпе сега ја пробува жената.
- Е сега е добро докторе, фала многу, пријатно!
Идната вечер Трпе со другарите оди во кафеана. Кога таму ете ти го и гинекологов.
Гинекологов почнал да се фали пред другарите:
- Го гледате оној шутракон, вчера ја донесе жена му да и ја подраширам, а бе што мераци видов...
На другата маса пак Трпе се фали пред другарите:
- Го гледате оној ондека, е вчера немав каде да ја однесам ороспијана, па ја однесов кај него, што мерак си направивме...