Трпе не се замара!

Го прашува комшијата на Трпе:
Абре брат што ќе правиме, се некој нови болести излегуваат, те сида, еве сега и птичји грип...
Трпе: Јас не се замарам со тоа, ниту ебам, ниту летам.