Потрага

Се замислил шеф во канцеларија, му го нема главниот проектант а утре имаат презентација и решава да му се јави дома.
-Ало.
-Повелете-шепотејќи му одговара глас на мало дете.
-Ај дај ми го татко ти ако сакаш.
-Не може да збори сега -одговара детето тивко.
-А мајкати?
-И она неможе.
-Добро,има некој голем со кого можам да разговарам?
-Има,еден полицаец -одговара детето шепотејки.
Шефов веке сериозно загрижен прашува:
-Па добро,што прави полицаец кај вас?
-Разговара со тато,а мама збори со еден пожарникар -тивко одговара малиов.
-Аман,а кој ја прави таа галама таму?
-Хеликоптер -одговара детево.
-Добро побогу,што прават сите таму?
-МЕ БАРААТ МЕНЕ!-одговара низ смеа детето.