Последен ми беше.

Оди Трпе по улица и среќава пријател, па го прашува:
- Каде бе пријателе?
- Еве одам во продавница. Ми се скрши забец од чешелот, па одам да си купам нов.
- Море комшија, па не мора да купуваш нов чешел само заради еден забец.
- Е морам, тој беше последниот.