Maхер за додворување

Жената му вели на мажот;
-Дали се убави моите очи?
-Да!
-Дали ти се допаѓа мојата коса?
-Да!
-Личат ли моите заби на бисери?
-Да!
-А, дали имам убави нозе?
-Да!
-Ох, мили,! Како умееш да се додворуваш!