Maлиот Трпе

Малиот Трпе го поминал викендот на село кај баба му. Во понеделник учителката го прашала како си поминал и што видел на село:
- Видов многу гуски, патки и кокошки. Исто така видов и еден многу болен петел.
- А, од каде знаеш дека петелот бил болен?
- Па стално некоја кокошка го носеше на грб!