Торта или помија?

Го прашуваат Трајче:
- Што сакаш ти Трајче повеќе, жена лепотица, која се швалерисува или грда, ама верна жена.
- Лепотица нормално.
- Зошто бе Трајче?
- Па подобро да делам торта со сите, него сам да јадам помија.