Пијан сум

Сообраќаец сопрел некој возач кој му бил сомнителен.
- Дувнете овде ве молам - му вели на возачот, подавајќи му балон за алко-тест.
- Не можам, имам астма, еве лекарско уверение....
- Тогаш ќе морате да дојдете со мене во станица за да ви земеме крв.
- Не може ни тоа, имам хемофилија.
- Ајде тогаш одете по белава линија десетина чекори.
- Не можам, пијан сум.