Трпе

Машиновозачот Трпе го судат затоа што со цела композиција при голема брзина влегол во поле со пченка.
- Добро бре Трпе, како успеа со толкаво големо искуство, да излезеш од шини.
- Е како да не излезам, кога на шините ја видов жена ми!
- Па што не ја згази!!!
- Е како да ја згазам кога почна да бега накај полето!