Трпе и келнерот

Седнува Трпе во кафана и нарачува пилешка супа.
Келнерот му ја носи... Трпе промешува малку со лажицата и изнервирано го повикува келнерот.
Трпе: Добро бе келнер, каква е оваа пилешка супа кога во неа нема пиле?
Келнерот: Добро бе, а ти си бил во војска и си јадел војничко гравче?
Трпе: Сум јадел, и што?
Келнерот: Епа виде внатре војници?