Tрпе

Отишол Трпе со другар му на утакмица Караорман - Осогово. Земале литро ж'та и се договориле за секој гол да пивнат по малку, како за среќа.
После утакмицата Трпе разочарано вели:
- Ебате утакмицата, заврши 0:0, ај ние да си ојме на ракомет!