Пари

Жената внимателно му приоѓа на мажот и тивко му вели:
-Мили, треба да ми дадеш пари за да си купам чевли.
Мажот се развикува:
-Господе, зарем не можеш барем еднаш да ми побараш пари за нешто повозвишено!
-Во ред мили. . . Потивко . . .
Ќе ми требаат пари и за нов шешир.