Заб

Влегуваат маж и жена кај забар и жената му вика на забарот:
- Сакам да извадите заб. Не сакам инјекција со анестезија, бидејќи брзаме. Само извадете го набрзина со клештите.
- Вие сте храбра жена - рекол забарот - кој заб сакате да ви го извадам?
Се врти жената накај мажот и го прашува:
- Кажи драги, кој заб сакаш да ти го извадат?