Ромски

Се возат Рамче и Неџмие во кола кога Неџмие забележува микробранова на патот.
- Брзо Рамче, земи ја микробрановава!
Излегува Рамче, ја грабнува печката, ја става во кола и тргнува. Две минути после тоа полицаец ги брка, застанува и прашува:
- Добро бе, биваше ли радарот да ми го соберете?