Трпе!!!

Во ординација чекаат многу луѓе меѓу кои и Трпе. Излегол докторот и им рекол дека за денес е доста и да дојдат утре. А Трпе:
- Докторе а јас што ќе правам со печењето!
- Добро ај ти влези, другите одете си.
- А бе докторе што да ти кажам, многу ме пече кога мочам!